Оземпік проти Віктози – порівнюємо обидва препарати

Віктоза – ще одне ліки, що використовується для лікування діабету 2 типу. Тут ми подивимося, наскільки Оземпік та Віктоза схожі та відрізняються один від одного.

Користь

Ozempic та Victoza схвалені FDA для покращення рівня цукру в крові у дорослих з діабетом 2 типу. Victoza також схвалено FDA для зниження ризику серцевих захворювань, таких як серцевий напад та інсульт, у людей з діабетом 2 типу та серцевими захворюваннями. Оземпік та Віктоза (ліраглутид) відносяться до одного і того ж класу ліків, який називається агоністами глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP1). Це означає, що вони працюють однаково для підвищення рівня цукру в крові людей із діабетом 2 типу.

Форми ліків та спосіб застосування

Ozempic є рідким розчином, доступним у вигляді ручки. Його вводять самостійно під шкіру (підшкірно) один раз на тиждень. Victoza також випускається у вигляді рідкого розчину у вигляді ручки. Його також вводять самотужки під шкіру, але його потрібно приймати один раз на день.

Побічні ефекти та ризики

Ozempic і Victoza мають схожу дію на організм і тому викликають дуже схожі побічні ефекти. Нижче наведено приклади цих побічних ефектів.

 

Оземпік і Віктоза

Ozempic

Victoza

Частіші побічні ефекти

  • нудота
  • пронос
  • блювота
  • розлад шлунку
  • запор
  • Головний біль
  • біль в животі
  • газ
  • інфекція дихальних шляхів
  • хворе горло
  • біль у спині
  • зниження апетиту

Серйозні побічні ефекти

  • рак щитовидної залози*
  • панкреатит
  • низький рівень цукру в крові
  • пошкодження нирок
  • тяжкі алергічні реакції
  • проблеми з очима, пов’язані з діабетом (діабетична ретинопатія)
  • захворювання жовчного міхура

* У Ozempic та Victoza є попередження FDA про цей побічний ефект. Попередження у рамці – це найсерйозніше попередження, яке вимагає FDA. Він попереджає лікарів та пацієнтів про небезпечний вплив ліків.

Ефективність

Ozempic і Victoza не порівнювали безпосередньо у клінічних дослідженнях, але обидва вони ефективні для лікування діабету 2 типу.

У клінічному дослідженні Ozempic знизив гемоглобін A1c (HbA1c) від 1,4 до 1,6 відсотка після 30 тижнів лікування. Він також знизив рівень цукру в крові натщесерце на 41-44 мг/дл за цей період часу.

Ozempic також знижує масу тіла у людей з діабетом 2 типу. В одному клінічному дослідженні люди, які приймали Ozempic, втратили від 8 до 10 фунтів за 30 тижнів. В іншому дослідженні люди втратили близько 11 фунтів за 12 тижнів лікування.

У клінічних дослідженнях Victoza рівень HbA1c був знижений приблизно на 0,8-1,1 за 52 тижні лікування. Вчені втратили від 4,6 до 5,5 фунтів.

Однією з переваг Victoza є те, що він також схвалений FDA для зниження ризику серцевих захворювань у людей із діабетом 2 типу. У клінічних дослідженнях Victoza знизила ризик серцевих захворювань, таких як серцевий напад або інсульт приблизно на 13 відсотків.

Витрати

Оземпік та Віктоза є фірмовими ліками. Їх немає у вигляді дженериків, які зазвичай коштують менше за патентовані ліки.

Victoza зазвичай коштує більше, ніж Ozempic, хоча в деяких випадках може бути і зворотне, залежно від використовуваного дозування. Точна сума, яку ви заплатите за будь-який препарат, буде залежати від страхового плану.

Перехід на препарат Оземпік з іншого АР ГПП-1 значно знижує концентрацію глюкози в крові

Перехід на препарат Оземпік з іншого АР ГПП-1 значно знижує концентрацію глюкози в крові та масу тіла у осіб з цукровим діабетом 2 типу у звичайній клінічній практиці

Окреме дослідження в умовах реальної клінічної практики продемонструвало, що у осіб з цукровим діабетом 2 типу, що перебувають на терапії двома пероральними гіпоглікемічними препаратами, інтенсифікація терапії агоністом рецепторів глюкагоноподібного пептиду-1 (АР ГПП-1) призводила до значної більшої концентрації. у крові та зниження маси тіла порівняно з додаванням додаткового перорального гіпоглікемічного препарату(ів) або інсуліну.

Компанія Ново Нордіськ оголосила результати двох досліджень в умовах реальної клінічної практики: EXPERT, що підтверджує ефективність препарату Оземпік®(семаглутид для введення один раз на тиждень), продемонстровану раніше у програмі клінічних досліджень SUSTAIN, та PATHWAY, яке підтримує рекомендації у клінічних посібниках, показуючи, що початок лікування агоністом рецепторів ГПП-1 (АР ГПП-1) допомагає людям з цукровим діабетом 2 типу досягати цільових значень концентрації глюкози в крові (вимірюються за показником HbA1c), і навіть знизити масу тіла. Ці дослідження, в яких проаналізовано інформацію з американських баз даних, було представлено на 80-й науковій сесії Американської асоціації діабетологів.

У дослідженні EXPERT було показано, що перехід на препарат Оземпік®з іншого АР ГПП-1 в осіб із цукровим діабетом 2 типу був асоційований зі статистично значущим зниженням концентрації глюкози в крові та маси тіла, незалежно від застосування попереднього АР ГПП-1. Через 6 місяців у дослідженні було показано зниження показника HbA1cна 2,2% у людей з вихідним показником HbA1cвище 9% та зниження показника HbA1cна 1,1% у тих, хто має вихідний показник HbA1cбув вищим 7%. Ці зниження зберігалися за 12 місяців. Середнє зниження маси тіла, що дорівнює 2,2 кг, спостерігалося через 6 місяців, але було більш виражено через 12 місяців, становлячи 3,5 кг для всіх учасників дослідження.

У другому дослідженні в реальних умовах, PATHWAY, була показана більш висока ефективність препаратів класу АР ГПП-1 порівняно з іншими пероральними гіпоглікемічними препаратами або інсуліном у людей з цукровим діабетом 2 типу, які отримують терапію двома пероральними гіпоглікемічними препаратами, яким потрібна інтенсифікація.

Препарат Оземпік®не був одним із препаратів класу АР ГПП-1, що призначаються при інтенсифікації, оскільки дані дослідження були зіставлені до того, як препарат Оземпік®став повністю представлений американському ринку.

Дослідження PATHWAY показало, що інтенсифікація терапії АР ГПП-1 призводить до статистично значущого збільшення ймовірності досягнення показника HbA1cнижче 7% та зниження маси тіла від вихідного рівня порівняно з додаванням додаткового перорального гіпоглікемічного препарату(ів). Ці зниження концентрації глюкози в крові та маси тіла були більш вираженими порівняно з інтенсифікацією терапії інсуліном, при цьому ті, хто отримував АР ГПП-1, майже вдвічі частіше досягали показника HbA1cнижче 7%, і вони приблизно втричі частіше знижувалася маса тіла.

«Було показано, що агоністи рецепторів ГПП-1 безпечно знижують концентрацію глюкози в крові та допомагають знизити масу тіла, тому вони рекомендуються всіма посібниками з лікування цукрового діабету як варіанти лікування другої чи третьої лінії у більшості людей із цукровим діабетом 2 типу, — каже фахівець. , що проводив дослідження PATHWAY, доктор Ільдіко Лінгвай (Ildiko Lingvay), консультант компанії Ново Нордіск та професор з внутрішніх хвороб, популяційних та інформаційних наук в UT Southwestern Medical Center. — Ці дані надають інформацію про застосування агоністів рецепторів ГПП-1 у реальній практиці та додатково підтримують рекомендації у клінічних посібниках, показуючи,

Більше половини людей з цукровим діабетом 2 типу не досягають цільових значень концентрації глюкози в крові, але ми знаємо, що тривалий незадовільний контроль концентрації глюкози в крові може призвести до розвитку серйозних ускладнень, – зазначає Мадс Крогсгор Томсен (Mads Krogsgaard Thomsen), виконавчий віце-президент та головний науковий співробітник компанії Ново Нордіськ. — Таким чином, дані із реальної клінічної практики необхідні для того, щоб допомогти лікарям вибрати оптимальне лікування для своїх пацієнтів для досягнення ними цільових значень концентрації глюкози в крові, і обнадійливим є той факт, що у дослідженні EXPERT було показано, що ефективність препарату Оземпік®, Продемонстрована раніше в програмі клінічних досліджень III фази SUSTAIN, знайшла відображення у звичайній клінічній практиці».

Водночас дані з реальної клінічної практики дають цінну інформацію про ефективність того чи іншого препарату в умовах реальної практики, існують і обмеження. Дослідження в умовах реальної клінічної практики можуть бути схильні до впливу систематичної помилки через суб’єктивні фактори та інші фактори, що спотворюють результати, тобто. тих аспектів, що контролюються в рандомізованих контрольованих дослідженнях (РКІ). Наприклад, електронні дані можуть збиратися непослідовно з відсутністю елементів даних, що може призвести до зниження статистичної достовірності. Так само небажані явища рідко фіксуються в базах даних, які є джерелами інформації для досліджень у реальній практиці. Тому докази, одержані в умовах реальної клінічної практики, повинні розглядатися поряд із результатами РКД, а результати повинні оцінюватися з належною обережністю. Як видно з клінічних досліджень, побічними ефектами препарату Оземпік, що найбільш часто реєструються.®є нудота, блювання, діарея, біль у шлунку (животі) та запор.

Додаткові матеріали із засобів масової інформації, включаючи зняті дослідниками відеоматеріали з досліджень EXPERT та PATHWAY, що дають додаткову інформацію про дані, представлені на сайті:www.epresspack.net/novonordiskADA2020/RWEGLP1Class

Про дослідження EXPERT

У дослідженні EXPERT (отримували АР ГПП-1 пацієнти, переведені на семаглутид для введення один раз на тиждень в умовах реальної практики – GLP-1-Experienced Patients Switching to Once-Weekly Semaglutide in Real-World Setting) використовувалася інформація з американської бази даних медичних карток Explorys (IBM Watson Health) (дата завершення збору даних 05.12.2019). У базі даних були виявлені дорослі з цукровим діабетом 2 типу з ≥1 призначенням семаглутиду (індексна дата/дата переходу), призначенням будь-якого іншого АР ГПП-1 (вихідно) за попередній рік та окремими вимірами показника HbA1c/маси тіла через 6 та/або 12 місяців після індексної дати та за 90-денний період до індексної дати. Учасники дослідження з достовірними даними за показником HbA1c(n=365) та масі тіла (n=480) були включені у дослідження та мали подібні вихідні характеристики.

Про дослідження PATHWAY

У дослідженні PATHWAY порівнювали варіанти інтенсифікації терапії для контролю глікемії у осіб з цукровим діабетом 2 типу, які одержують два пероральні гіпоглікемічні препарати (ПГГП). У дослідженні PATHWAY використовувалися пов’язані електронні медичні записи та дані про претензії з IBM Market Scan Explorys Claims-EMR (індексний період: 01.03.2013–31.10.2018). Дослідження складалося з двох груп: когорта HbA1c(n=4792) та когорту аналізу маси тіла та комбінованої кінцевої точки (n=3927). До дослідження були включені учасники з ≥1 претензією на 2 різні ПГГП протягом 180 днів до індексної дати, ≥1 претензією на інший ПГГП/АР ГПП-1/інсулін (індексна дата), ≥1 вимірюванням показника HbA1cта/або маси тіла через 180 днів після індексної дати та ≥1 вимірюванням показника HbA1cта/або маси тіла, близьким до індексної дати (вихідного рівня). Когорти для порівняння АР ГПП-1 з ПГГП та інсуліном були попарно зіставлені за вихідними змінними і точно збігалися за категорією HbA1c, що призвело до хорошої збалансованості когорт за всіма вихідними характеристиками.

Про програму клінічних досліджень SUSTAIN

Програма клінічної розробки SUSTAIN для препарату Оземпік®в даний час включає 10 глобальних клінічних досліджень III фази, у тому числі дослідження серцево-судинних наслідків, до якого були включені люди з цукровим діабетом 2 типу та високим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Загалом у програмі беруть участь понад 10 000 дорослих із цукровим діабетом 2 типу.

Інформація про лікарський препарат Оземпік®

Оземпік®(Семаглутид для введення один раз на тиждень) є аналогом природного гормону глюкагоноподібного пептиду-1 (ГПП-1). Його вводять один раз на тиждень у дозі 0,5 мг або 1 мг, і він показаний як доповнення до дієти та фізичних вправ для покращення контролю глікемії у дорослих з цукровим діабетом 2 типу, а також для зниження ризику розвитку великих серцево-судинних подій у дорослих з цукровим діабетом 2 типу та встановленим серцево-судинним захворюванням.13Препарат Оземпік®був вперше зареєстрований Управлінням США з контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) у 2017 році та наразі виведений на ринок у 33 країнах.

Оземпік проти Бідуреон – порівняння препаратів

Тут ми розглянемо, чим Ozempic та препарат Bydureon схожі та відрізняються один від одного.

Користь

Ozempic та Bydureon схвалені FDA для покращення рівня цукру в крові у дорослих з діабетом 2 типу.

Оземпік та Бідуреон (екзенатид з пролонгованим вивільненням) належать до одного класу ліків, агоністів глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP1). Це означає, що вони працюють однаково підвищення рівня цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Форми ліків та спосіб застосування

Ozempic є рідким розчином, доступним у вигляді ручки. Його вводять самостійно під шкіру один раз на тиждень.

Bydureon також випускається у вигляді рідкої суспензії, доступної у вигляді шприца або самоін’єкційної ручки. Його також вводять шляхом ін’єкції під шкіру раз на тиждень.

Побічні ефекти та ризики

Ozempic і Bydureon мають схожу дію на організм і тому викликають дуже схожі побічні ефекти. Нижче наведено приклади цих побічних ефектів.

 

Ozempic та Bydureon

Ozempic

Bydureon

Частіші побічні ефекти

  • нудота
  • блювота
  • пронос
  • запор
  • розлад шлунку
  • Головний біль
  • реакції в місці ін’єкції, такі як почервоніння, свербіж або утворення під шкірою.
  • біль в животі
  • газ
  • втома
  • зниження апетиту
  • печія

Серйозні побічні ефекти

  • рак щитовидної залози*
  • низький рівень цукру в крові
  • панкреатит
  • пошкодження нирок
  • тяжка алергічна реакція
  • проблеми з очима, пов’язані з діабетом (діабетична ретинопатія)
  • тяжкі реакції у місці ін’єкції

* У Ozempic і Bydureon є попередження FDA щодо раку щитовидної залози. Попередження у рамці – це найсерйозніше попередження, яке вимагає FDA. Він попереджає лікарів та пацієнтів про небезпечний вплив ліків.

* * І Bydureon, і Ozempic можуть викликати реакцію в місці ін’єкції, але цей побічний ефект набагато частіше зустрічається у Bydureon, ніж у Ozempic.

Ефективність

Єдине захворювання, яке використовується для лікування як Bydureon, так і Ozempic, – це діабет 2 типу.

У клінічному дослідженні, яке порівнює ці препарати, Ozempic знизив гемоглобін A1c (HbA1c) на 1,5 відсотка після 56 тижнів лікування. Bydureon, з іншого боку, знизив його на 0,9% за той же період.

Ozempic також знизив масу тіла більше, ніж Bydureon. Після 56 тижнів лікування люди, які приймали Ozempic, втратили близько 12 фунтів, у той час як ті, хто приймав Bydureon, втратили близько 4 фунтів.

Витрати

Ozempic та Bydureon є фірмовими препаратами. Їх немає у загальних формах, які зазвичай коштують менше, ніж фірмові форми.

Ozempic зазвичай коштує дорожче за Bydureon. Точна сума, яку ви заплатите за будь-який препарат, залежатиме від страхового плану.

Оземпік проти Саксенди – порівняння препаратів

Саксенда – ще один препарат, про який ви, можливо, чули. Тут ми подивимося, наскільки Оземпік та Саксенда схожі та відрізняються один від одного.

Користь

Ozempic схвалений FDA для покращення рівня цукру в крові у дорослих з діабетом 2 типу. Його також можна використовувати не за призначенням для зниження ваги у людей із надмірною вагою чи ожирінням.

Саксенда схвалена FDA для зниження маси тіла у людей із надмірною вагою чи ожирінням.

Ліраглутид, препарат, що міститься в Saxenda, також міститься у ліках Victoza, які схвалені FDA для лікування діабету 2 типу. Однак Саксенд не використовується для лікування діабету 2 типу. Хоча Victoza та Saxenda містять ліраглутид, вони надають препарат у різних дозах.

Оземпік та Саксенда належать до одного класу ліків, агоністів глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP1). Це означає, що вони однаково діють у організмі.

Форми ліків та спосіб застосування

Ozempic є рідким розчином, доступним у вигляді ручки. Його вводять самостійно під шкіру один раз на тиждень.

Saxenda також випускається у ручці. Його також вводять самостійно під шкіру, але слід приймати раз на день.

Побічні ефекти та ризики

Ozempic і Saxenda мають схожу дію на організм і тому викликають дуже схожі побічні ефекти. Нижче наведено приклади цих побічних ефектів.

 

Оземпік та Саксенда

Ozempic

Saxenda

Частіші побічні ефекти

  • нудота
  • блювота
  • пронос
  • біль в животі
  • розлад шлунку
  • запор
  • Головний біль
  • газ

(Декілька унікальних загальних побічних ефектів)

  • спукування
  • сухість в роті
  • зниження апетиту
  • запаморочення
  • втома
  • інфекція сечовивідних шляхів
  • печія
  • інфекція шлунка (гастроентерит)

Серйозні побічні ефекти

  • рак щитовидної залози*
  • панкреатит
  • низький рівень цукру в крові
  • пошкодження нирок
  • тяжкі алергічні реакції
  • проблеми з очима, пов’язані з діабетом (діабетична ретинопатія)
  • захворювання жовчного міхура
  • почастішання пульсу
  • депресія
  • думки про самогубство

* Ozempic та Saxenda отримали попередження FDA від раку щитовидної залози. Попередження у рамці – це найсерйозніше попередження, яке вимагає FDA. Він попереджає лікарів та пацієнтів про небезпечний вплив ліків.

Ефективність

Ozempic і Saxenda мають різні застосування, схвалені Управлінням з контролю за продуктами та ліками, але вони можуть використовуватися для зниження маси тіла у людей з надмірною вагою або ожирінням.

В одному клінічному дослідженні Ozempic знизив масу тіла приблизно на 11-14 відсотків за один рік лікування порівняно з приблизно 8 відсотками у людей, які приймали Saxenda.

Витрати

Ozempic та Saxenda – це фірмові ліки. Їх немає у вигляді дженериків, які зазвичай коштують менше за патентовані ліки.

Саксенда зазвичай коштує набагато дорожче, ніж Оземпік. Точна сума, яку ви заплатите за будь-який препарат, залежатиме від страхового плану.

Оземпік проти Трулісіті – порівняльна характеристика

Ви можете поставити питання, чим відрізняється Ozempic від інших ліків, призначених для аналогічних цілей. Тут ми подивимося, наскільки Ozempic та Trulicity схожі та різні.

Користь

Ozempic та Trulicity схвалені FDA для покращення рівня цукру в крові у дорослих з діабетом 2 типу.

Ozempic та Trulicity (дулаглутид) відносяться до одного класу ліків, агоністів глюкагоноподібного пептиду-1 (GLP1). Це означає, що вони працюють однаково для підвищення рівня цукру в крові у людей з діабетом 2 типу.

Форми ліків та спосіб застосування

І Ozempic, і Trulicity є рідким розчином, доступним у ручці. Вони обидва вводяться самостійно під шкіру один раз на тиждень.

Побічні ефекти та ризики

Ozempic і Trulicity мають схожу дію на організм і тому викликають дуже схожі побічні ефекти. Нижче наведено приклади цих побічних ефектів.

 

Ozempic і Trulicity

Ozempic

Trulicity

Частіші побічні ефекти

  • нудота
  • блювота
  • пронос
  • гази
  • біль в животі
  • розлад шлунку
  • Головний біль
  • запор
  • втома
  • зниження апетиту

Серйозні побічні ефекти

  • рак щитовидної залози*
  • панкреатит
  • низький рівень цукру в крові
  • пошкодження нирок
  • тяжкі алергічні реакції
  • проблеми з очима, пов’язані з діабетом (діабетична ретинопатія)
  • тяжкі шлунково-кишкові захворювання, включаючи гастропарез

* У Ozempic і Trulicity є попередження FDA щодо раку щитовидної залози. Попередження у рамці – це найсерйозніше попередження, яке вимагає FDA. Він попереджає лікарів та пацієнтів про небезпечний вплив ліків.

Ефективність

Єдине захворювання, на лікування якого і Ozempic, і Trulicity схвалені FDA, – це діабет 2 типу. Ефективність цих препаратів під час лікування цього стану порівнювалася в одному клінічному дослідженні. У дослідженні Ozempic знизив гемоглобін A1c (HbA1c) більше, ніж Trulicity після 40 тижнів лікування.

Ozempic знизив HbA1c на 1,5-1,8 відсотка порівняно з 1,1-1,4 відсотка у Trulicity. Ozempic також знизив масу тіла більше, ніж Trulicity. Ozempic знизив вагу приблизно на 10-14 фунтів, тоді як Trulicity знизив вагу приблизно на 5-7 фунтів.

Витрати

Ozempic та Trulicity – це лікарські препарати відомих марок. Їх немає у вигляді дженериків, які зазвичай коштують менше за патентовані ліки.

Ozempic зазвичай коштує більше, ніж Trulicity. Точна сума, яку ви заплатите за будь-який препарат, буде залежати від страхового плану.

АДРЕСА

Konrada Wallenroda 2E, 20-607 Lublin, Польща

Телефон

066 776-83-08

hudanie.net@gmail.com

Hudanie – інтернет сервіс доставки медичних препаратів та харчових добавок з аптек Європи

Copyright © 2023 Hudanie.net. All Rights Reserved.

Add to cart